sunnuntaina, marraskuuta 18

Ohi on!

TJ0:sta on jo muutama vuosi aikaa, mutta samaa kuolematonta lausahdusta voinee käyttää tässäkin tilanteessa: muutama tunti sitten tapahtuneesta kuskinvaihdosta alkoi näillä näkymin noin kolmen kuukauden ajotauko. Jos mitään yllättävää ei tapahdu, niin tarkoitus olisi palata banaanin alle vasta maaliskuussa 2008.

Tauon taustalla ei sitten ole poliisin tai välitysyhtiön määräämä ajokielto, jos joku sitä miettii. Nyt on vain aika keskittyä muutamaksi hetkeksi aivan muihin asioihin kuin taksituuraukseen; sen enempää en aio täällä kertoa.

En lupaa varmuudella jättää tätä blogia rauhaan ajotauosta huolimatta vaan kirjoitan jos inspiraatio iskee, joko vanhasta muistista hassunhauskoja asiakaskohtaamisia tai sitten vaihtoehtoisesti jotain aivan muuta. En myöskään lupaa varmasti jatkaa kirjoittamista keväällä tauon jälkeen, kirjoitan jos se tuntuu vielä mielekkäältä ja jos ei nappaa niin sitten ei.

Näkemiin, hyvät lukijat. Ehkä jopa hyvästi - mene ja tiedä. Kävi niin tai näin, haluan kuitenkin esittää lämpimät kiitokseni yllättävän suuresta mielenkiinnostanne ja antamistanne lukuisista kommenteista.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - turvallista matkaa.

perjantaina, marraskuuta 2

Tuttu naama

Ilmiö korostuu kaapissa, mutta jonkin verran sitä on havaittavissa myös pimeällä pikkuautoissa. Tyypillinen yöasiakas ei monestikaan näe kuljettajan kasvoja kuin vilaukselta.

Tästähän koituu välillä kiusallisia tilanteita, kun kyytiin astuu joku puolituttu joka ei kuitenkaan kuljettajaa tunnista. Taannoinkin eräs tällainen sai aivan järkyttävän "itqpotqraivarin" ja kiukutteli kanssamatkustajalleen koko matkan jostakin uskomattoman merkityksettömästä pikkuasiasta. Voisin kuvailla käytöstä jopa lapselliseksi, jos sitä minulta joku kysyisi. Perillä hän sitten lähti ovet paukkuen ja maksamaan jäänyt seuralainen ilmeisesti tunnisti minut, ei tosin puhunut mitään koska ei varmaan muistanut missä oli naamani nähnyt.

Olisikohan kärtyäjän käytös ollut erilaista, jos kuljettajan henkilöllisyys olisi ollut tiedossa? Vaikkei asiakkaiden jutuista olisi erityisen kiinnostunutkaan, niin kuskin paikalla kuulee kyllä tasan tarkkaan kaikki mitä matkustamossa puhutaan. Valitettavasti.