lauantaina, lokakuuta 20

Citymarket

Kello lähentelee neljää lauantaiaamuna, olemme asiakkaan kanssa matkalla Rantavitikalta Ounasmetsään. Vanhalla sillalla mies havahtuu:

- Ajapa... Citymarkettiin.

- Citymarkettiin? Eikös meän pitäny mennä Kotiosoitteeseen?

- Joo... Mennään sinne...

Koska lähin CM on Saarenkylässä eli aivan eri suunnalla, kuittaan koko jutun humalatilan aiheuttamana sekoiluna. Sillan jälkeen jatkan tavallista reittiä kohti Ounasmetsässä sijaitsevaa osoitetta eli käännyn Kivikadulle kun asiakas havahtuu taas:

- Tiäks sie yhtään missä sie ajat?

- No tätä reittiä mie olen yleensä Kotiosoitteeseen ajanut, eikös se niin ollut puhe?

- Eiku aja Citymarkettiin.

- Mitä me siellä tähän aikaan tehdään?

- Aja nyt vain sinne... Käännä ympäri.

Pyöräytän U-käännöksen ja lähden kohti Saarenkylää. Seuraavassa risteyksessä tulee taas ohjeita:

- Tästä... oikealle.

- No kyllä tämän toisen kautta olisi lyhyempi matka?

- Tiäkkös sie kuski yhtään missä sie ajelet? Käänny nyt... oikealle.

Tilanne alkaa jo huvittaa, koska asiakas on aivan selvästi eri planeetalla. Minkäs teet, hänhän sen reitin määrää jos niin tahtoo ja koska ulkoisen olemuksen perusteella maksukykyäkään ei tarvitse epäillä niin ajellaan sitten vaikka ympyrää. Älkää sitten ihmetelkö, miksi joskus joutuu vähän odottamaan taksia ravintoloiden sulkemisaikaan.

- Ja tästä oikealle... pitäähän sinun palkka saaha.

Asiakas osoittaa kädellään vasemmalla olevaa Ounasvaaran liikekeskusta. No olisihan minun tietysti pitänyt tietää, että puhuessaan Citymarketista asiakas halusi Valintatalon Otto-automaatille...

- Sie taidat olla aivan ensimmäistä kertaa taksissa töissä?

torstaina, lokakuuta 18

Opiskelijan arkipäivää syksyllä 2007

Mielenkiintoinen pulmatilanne. Rahalle olisi käyttöä joten tekisi mieli käydä töissä. Tulorajat kuitenkin tulevat kohta vastaan, joten jos menee töihin pitää perua vielä lisää opintotukea ja olla saman tien vähän enemmän töissä että se kannattaa. Jos taas on vähän enemmän töissä, ei jää enää aikaa edistää opintoja... normaalista perhe-elämästä puhumattakaan.

Ratkaisu?

Ei, en lähde heittämään kuutamokeikkaa. Sotii kaikkia minun periaatteitani vastaan joten siitä ei kannata keskustella.

Taitaa olla viisainta ajaa vain tähän mennessä jo sovitut vuorot ja heittää kravatti naulaan muutamaksi kuukaudeksi, jos vaikka opintosuoritusote ja mielenterveys siitä kiittäisivät. Rahaahan saa aina pankista, eikö niin?

tiistaina, lokakuuta 2

Terveyssaarnaa yön pimeydestä

Bloggaaminen on jäänyt vähän vähemmälle kun koulun taas alettua on kaikenlaista pientä puuhasteltavaa sillä saralla... Muiden blogeja on kuitenkin tullut seurattua, varsinkin uudet tulokkaat Mennään Taksilla! ja toinen pohjoisen polkkaaja Tolpalla ovat viihdyttäneet ja herättäneet ajatuksia.

Mainitsemistani uusista tulokkaista J oli tehnyt saman huomion kuin minäkin; monella pirssarilla tupakka palaa ja useimpia savuttomia oheistuotteet häiritsevät. Tästä saankin oivallisen aasinsillan tähän Kauppalehden toimituksen päiväkommenttiin. Moniko tupakoinnin rajoittamiseen tyytymätön kehtaa vielä noiden lukujen jälkeen väittää, että tupakointi on jokaisen yksilön oma asia eikä yhteiskunnalla ole oikeutta sitä rajoittaa?