lauantaina, elokuuta 4

Taksisetä on hyvin, hyvin vihainen.

Eihän siinä mitään jos joskus tulee juhlittua vähän liikaa. Senkin vielä pitkin hampain ymmärtää, että rahat pääsevät loppumaan eikä tilillä ole katetta - erehtyminen on inhimillistä ja virheitähän sattuu kaikille. Mutta sitä minä en pysty käsittämään ja vielä vähemmän suvaitsemaan, ettei aikuinen ihminen ota vastuuta tekemisistään!

------------------------------

Asiakas kaivelee laukkuaan eikä rahaa löydy.

- Laita laskulle, ei mulla nyt ole rahaa.

- No kyllä meillä kortitkin käy.

- Ei mulla oo korttia, laita lasku.

Vihjaisen hienovaraisesti, että kannattaisi kuitenkin sen verran huolehtia baarissa, ettei juo taksirahojaan. Asiakas loukkaantuu, ei ole kuulemma hänen vikansa ettei pysty maksamaan kyytiä. Ai kenen sitten? Otsaani noussut tatti saa unohtamaan hyvät käytöstavat ja "asiakas on aina oikeassa" -mantran:

- Ai kaatoiko siellä kapakassa joku muu sulle viinaa kurkkuun ja vei vielä rahatkin laukusta?

- No ei se mun vika ollu... En mä ees tilannu tätä taksia...

- Sinä siinä kuitenkin istut joten maksu on sinun vastuullasi. Lähdetäänkö käymään laitoksella vai löytyykö sitä maksuvälinettä?

...ja "simsalabim" - käteeni ilmestyy kolhiintunut teinivisa.

---------------------------------

Koska kertaus on opintojen äiti niin käydäänpä tämä asia taas kerran läpi:

- Pekka tai Petra Perusasiakas ei saa taksimatkaa laskulle. Maksu suoritetaan käteisellä (joksi myös pankki- ja luottokortit lasketaan) välittömästi matkan jälkeen.

- Jos Pekka/Petra ottaa taksin ja ilmoittaa perillä olevansa maksukyvytön, voi hän saada syytteen lievästä petoksesta.

- Kaikki asiakkaat eivät ole aina oikeassa.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mistä sää ne pers aukiset aina löydät mulle ei oo ku kerran yrittäny olla pers aukinen tai sit meikä on niin karun näkönen kuski et kukaan ei uskalla olla maksamatta

tuurari kirjoitti...

Rahatonta rupusakkia ja muuten hankalia tapauksia tulee 99-prosenttisesti kahdesta ravintolasta.

Ai miksikö sitten kuittaan näitä osoitteita? No jos minä en niitä aja, niin sitten ne ovat jonkun toisen riesana. Jos jokainen kuski haukkaa kiltisti vähän kakkaa niin yksittäisille tunnollisille yksilöille ei koidu kohtuutonta tappiota heidän joutuessaan ajamaan kaikki huonot kyydit.

Ja välitysyhtiö vaatii hoitamaan tarjotut kyydit valikoimatta.

OldGhost kirjoitti...

Aamuöisin joudun kuuntelemaan (ei auta korvatulpatkaan) kun kansa toisesta niistä "kahdesta" lähtee kotimatkalle...

Anonyymi kirjoitti...

Eikö sinulle ikinä tapahdu mitään hyvää? Etkö koskaan kohtaa mukavia asiakkaita, vai kirjoitatko tänne pelkästään vain kaikki negatiiviset kokemuksesi?

ps. Ja olet muuten hyvä kirjoittamaan!

tuurari kirjoitti...

Anonyymille:

Ei, ei ikinä. Elämäni on yhtä synkkää kuin blogini ulkoasu...

No ei vaiskaan. Sivusin tätä aihetta mm. 19.7.06 ja 8.8.07 merkinnöissäni. Yksi syy juttujen yleiseen synkkyyteen on sekin, että mukavista asiakkaista on paljon vaikeampi kirjoittaa kuin hankalista!

Ja totuushan sekin on, ettei ketään kiinnostaisi lukea jos kertoisin jatkuvasti kivojen, tavallisten ihmisten palvelemisesta. Kansa kaipaa kauheuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mainitsenpa asiakkaan ominaisuudessa että takseissa pitäisi olla SUURI mainos ettei visa-electron käy! Pari kertaa joutunut vaikeuksiin kun PANKKIKORTTINI ei vaan vittu käy. Voi miksi eksyinkin näille sivuille, ei muuta elämää... T:minna

tuurari kirjoitti...

Minnalle: tuo on varmaan totta siellä, missä Electron ei vielä toimi. Käsittääkseni tämä ei vielä ole kovinkaan yleinen mahdollisuus muiden paikkakuntien takseissa?

[pilkunviilaus] Visa Electron ei muuten ole pankkikortti, vaan "kansainvälinen online-maksukortti" (kertoo www.visa.fi). [/pilkunviilaus]

"Oikea" pankkikorttihan ei tuota online-varmennusyhteyttä tarvitse ja on siksi yleisemmin käytössä ja teknisesti helpompi palvelun tarjoajan kannalta.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
tuurari kirjoitti...

Asiaton kommentti poistettu.

Yritetään käyttäytyä sen verran, ettei minun tarvitse rajata kommentointioikeutta vain rekisteröityneille käyttäjille.