keskiviikkona, elokuuta 22

Kohtaamisia

Jätän asiakkaan kyydistä ja toivottelen hyvät illanjatkot. Kotimatkan ensimmäisissä liikennevaloissa ohitan rekan, olipa hyvä että pääsin näin näppärästi edelle. Ajan kuitenkin epähuomiossa oikean risteyksen ohi ja joudun käymään kauempana kääntymässä, punaisissa seisoessani näen kun juuri ohittamani raskas ajoneuvoyhdistelmä kääntyy edestäni samaan suuntaan.

Pitkän suoran alussa saan tutun kulkijan kiinni ja kuljettaja näyttää ohitusmerkkiä, laitan vilkun vasemmalle. Cruiseen 105 km/h niin ei tarvitse huolehtia kameroista, matka taittuu mukavasti. Muutaman hetken kuluttua luonto kutsuu ja kaarran levikkeelle, tutuksi tullut valopatteri ilmestyy mäen päälle ja humahtaa ohi kuoriessani tunnistamattomaksi jäänyttä sitrushedelmää.

Moottoritiellä on mukava ajaa, matka taittuu ripeästi eikä hitaampien ohittaminen tuota tuskaa. Horisontissa näkyy heijastavalla maalilla maalattu kuljetusliikkeen logo. Muutaman minuutin kuluttua ohitan saman yhdistelmän kolmannen kerran, nyt pitää jo morjenstaa vanhaa tuttua.

4 kommenttia:

maanmatonen kirjoitti...

Oletko kirjoittanut tänne tai Taksiforumille hauskan jutun asiakkaasta ja navigaattorista? Yritin etsiä sitä, mutta en löytänyt. Siinä mies kommentoi navigaattorin naiselle tyyliin: "Ole akka hiljaa, kyllä kuski tietää mihin ajetaan!" Jotenkin muistan, että se olisi tapahtunut siellä pohjoisessa.

Jos tiedät jutun, niin julkaisisitko sen. Kiitos

tuurari kirjoitti...

Minäkin muistan tuollaisen joskus lukeneeni, mutta ei ollut minun tuotostani. Enkä kyllä edes muista mistä sen luin...

maanmatonen kirjoitti...

No se on sitten kadonnut bittitaivaaseen.

Anonyymi kirjoitti...

Taisipa olla "erään" punaisen paholaisen kuljettajan kertoma tarina ajalta ennen kuin Rovaniemen takseihin tuli navigaattorit.
Juttu meni kutakuinkin seuraavanlaisesti:
Autoilija X oli ottanut eräänä iltana "väsähtäneen" asiakkaan kyytiinsä ja asiakas oli kertonut kohdeosoitteekseen erään omakotialueen osoitteen. Hra X oli ostanut hijakkoin Nokian kännykkäänsä navigaattorin ja päätti kokeilla löytäisikö tuo ihme vempele kyseistä osoitetta; osoite koneeseen ja niinpä navigaattorin vieno naisääni alkoi suoltaa ajo-ohjeita: "käänny 200 metrin jälkeen vasemmalle.."
Takapenkin "väsynyt" asiakas oli havahtunut välittömästi naisääneen ja tokaissut todellakin "Ole akka hiljaa, kyllä kuski tietää mihin ajetaan!"
Kuljettajaahan tämä oli tietysti hymyilyttänyt ja matka oli jatkunut kunnes takapenkkiläinen oli havahtunut jälleen navigaattorin ajo-ohjeeseen "Per..le, etkö sinä akka usko että kuski osaa kyllä hommansa!" -asiakas oli vaipunut jälleen epämääräiseen horteeseen..
Perille saavuttaessa kuljettajan herätellessä asiakasta asiakkaan ihmetys oli ollut suuri kun mukana muka ollutta vaimoa ei löytynytkään mistään..