sunnuntaina, huhtikuuta 29

Tosi-TP

Ajellessani tämäniltaiselle työpaikalleni Rovaniemi näyttää aavekaupungilta. Kello on 23.40, katuvalot ovat vielä pimeänä ja koko matkan aikana näen vain viisi autoa. Rollon yö näyttää tiistailta vaikka kalenterin mukaan on lauantai.

Ensimmäisenä kyytiini tulee siisti pariskunta, rouva pyytää vaihtamaan kanavaa. Mikäpä siinä. Seuraava asiakas on monivärinen (=eri tiedekunnista) haalaripariskunta matkalla kotiin; heidän jälkeensä alkoholin kangistamasta kielestä kärsivä vanhempi herra; hilpeä, juhlatuulella oleva kotiäiti; rekkakuski vaimoineen; pahantuulinen hevimies... Monenlaista matkustajaa siis tänäkin yönä.

Aina kun on muutaman viikon poissa yöelämästä sitä tulee vähän ikävä. Voisi jopa sanoa, että pienen tauon jälkeen on mielenkiintoista lähteä katsomaan mitä kaupungilla tapahtuu ja montako valkoruskeaa jänistä Saarenpisteen kohdalla odottaa tienylitysvuoroa. Alkuinnostus menee kuitenkin valitettavan äkkiä ohi ja ajaminen alkaa maistua työltä jo muutaman asiakkaan jälkeen. Mikäpä täällä oikeastaan muuttuisi...

Sama kaupunki, samanlaiset ihmiset ja samat kuviot vuodesta toiseen. Yksi pettää, toinen hakkaa ja kolmas on pudonnut yhteiskunnan pohjalle aivan omin avuin. Elämä ei ole aina kaunista katsottavaa. Rujoinkin tosi-TV on mietoa tavaraa verrattuna siihen, mitä taksin taustapeilistä välillä näkee.

Tosi-TP - elävää elämää takapenkilläsi.

2 kommenttia:

Viv kirjoitti...

Kiva lueskella näitä rollo-juttujasi, tulee melkein ikävä kotikaupunkiin. Ei mitään kaunisteltua matkailumainoskuvaa Rovaniemestä, vaan karua arkea.

Tuotahan se on palveluammatissa. Koita jaksaa ja turvallisia ajoja!

Anonyymi kirjoitti...

TP tuo kyllä ainakin minulle jotain muuta mieleen, teinipi...