sunnuntaina, maaliskuuta 11

Kenen kanssa isäsi hengailee?

Taksissa joutuu tahtomattaankin katselemaan monenlaista sosiaalipornoa.

Yksin asuva, liikkumisvaikeuksista kärsivä pappa alkaa dementoitua ja naapuruston puolituttu juoppokööri huomaa asian. Juoppokööri tietä, että papalla on halpoihin taksimatkoihin oikeuttava "rampavisa" ja pieni mutta säännöllinen eläke. Papan uudet sydänystävät tarjoutuvat käymään kaupassa ja asioilla, jolloin avusta ilahtunut pappa antaa luottavaisena pankkikortin ja tunnusluvun näille reiluille kavereille. Reilut kaverit ottavat eläkerahat parempaan talteen tililtä makaamasta eikä dementoitunut pappa-parka osaa kaivata rahojaan kun kaverit toivat maitopurkin ja lenkkimakkaraa kaupasta, ostoskuitti kun sattui unohtumaan kassalle ja automaatista oli taas kuittipaperi loppunut. Sama toistuu kerran kuussa. Välillä pappaa myös "ulkoilutetaan" taksiretkillä Alkoon ja näiden parhaiden kavereiden muiden ystävien luona, jolloin matkakortin haltija istuu autossa ja makselee kiltisti omavastuut kun saattaja käy omilla asioillaan siellä sun täällä.

Ei vaadi kovin erityistä päättelytaitoa nähdäkseen, että pappa on hyväksikäytön uhri.

Kasvatusoppaiden mukaan on tärkeää tuntea lastensa ystävät ja tietää missä porukoissa nämä liikkuvat. Tiedätkö sinä, kenen kanssa lähipiirisi vanhukset viettävät eläkepäiviään?

2 kommenttia:

sinhi kirjoitti...

Todella huomionarvoinen asia! On todella vaikea kuvitella mitä näiden ihmisten mielessä liikkuu, kun käyttävät muita ihmisiä häikäilemättömästi hyväkseen. Niinkuin sekin "perhe", joka laittoi isoisän vanhainkotiin ja käytti toisen elämän tuoton omiin tarkoituksiinsa jättäen vanhan miehen kerjäämään henkilökunnalta rahaa leipään..Miten joistakin ihmisistä tuleekin loisia!

Läikky kirjoitti...

Pistäpä tämä kirjoitus lehtiin tyrkylle. Olet löytänyt kissan, joka todellakin on syytä nostaa pöydälle!