lauantaina, helmikuuta 17

Tonnikalapizzaa ja Koskenkorvaa

Jos taksilla matkustaminen on mielestäsi kallista, niin kokeilepa oksentaa taksiin.

Eräs asiakas kokeili, kyydin kilometrihinnaksi tuli laattalisän kanssa n. 85 € / km. Vertaa sitä perustaksaan 1,16 € / km + 7 € ja laske kannattaako.

4 kommenttia:

kuski kaakosta kirjoitti...

Varo yllyttämästä...
Viittaan omaan kirjoitukseeni extreme-tason suorituksesta vähän aikaa sitten.

Vaikka saisi korvauksen niin voi sitä "iloa" siivoamisesta!!!

tuurari kirjoitti...

Joo, turhaahan tämä valistaminen kyllä on. Tietäväthän kaikki senkin, että "juoksutaksista" pääsee helposti käräjille, mutta niitäkin jotkut yrittävät harrastaa.

Eräskin neropatti oli kuulemma tullut kollegan kyytiin omakotitalosta ja perillä häipynyt maksamatta, takki vain oli jäänyt kuskin käteen. Sitä onkin mukava selittää kavereille tai tuleville appivanhemmille, miksi joku taksikuski kävi takin kanssa kyselemässä yhteystietoja seuraavana aamuna...

Kyllä se viina teettää ihmeellisiä asioita.

Skandium kirjoitti...

Paljonko asiakkaalta siis perittiin, 85 € /km ei kerro sitä?

Sattuipa sopivasti tämä aihe blogiisi: itselleni sattui jo toinen laatoittaja torstai-iltana kyytiin, vaikka olen ajanut vasta alle kaksi vuotta - ja nekin tuurarina. Pitänee alkaa valikoida asiakkaita, en ole vielä ketään kieltäytynyt ottamasta kyytiin. Toisaalta ajan erittäin harvoin iltoja/öitä, mikä vähentää valikoimisen tarvetta.

Tältä naiselta laskutetaan 110 euroa siivouskuluja (siivouksen suoritti alan yrittäjä) ja 120 euroa auton kolmen tunnin ansionmenetyksiä. Oman elämänsä sankari saa siis maksaa 230 € rykäisystä ilman, että auto oli liikkunut parkkipaikalta mihinkään ennen onnettomuutta. Olisi siis kannattanut miettiä, tuleeko taksiin lainkaan sisään, jos olo oli noin huono...

tuurari kirjoitti...

Paljonko asiakkaalta siis perittiin, 85 € /km ei kerro sitä?

Jep, ja näin oli tarkoituskin. Mutta halvalla näköjään pääsi! Pitänee harkita taksojen korottamista tuossa hommassa, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun jouduin oksennuksia laskuttamaan ja siivoamaan.

Aiemmin on yrjötty pussiin kerran ja kahdesti oviaukosta, mutta penkit olivat tähän asti säästyneet.