maanantaina, helmikuuta 5

No kukas sinä sitten olet?

Nytpä sekin tiedetään.

Pseudotutkimukseni perusteella (otos=51) suurin yksilöitävissä oleva kävijäryhmä ovat opiskelijat 39 % osuudella, toisena tulevat taksialalla työskentelevät (16 %) ja loput hajaantuivat tehokkaasti osastoon "sekalaiset ynnä muut". 90 prosenttia vastanneista on löytänyt tänne Blogilistan (51 %) tai jonkin toisen taksiblogin (39 %) kautta, jälkimmäisistä yleisimmin mainittu oli Nainen ratissa. Noin joka kolmas kävijä asuu tai on asunut Rovaniemellä, joka seitsemäs on käynyt Rovaniemellä ja suunnilleen yhtä moni tuntee ainakin yhden taksinkuljettajan, mutta yllättäen peräti 25 %:lla kävijöistä ei ole mitään kytköksiä kaupunkiin tai alaan. Epäilen vastaavan osuuden olevan huomattavasti pienempi esimerkiksi neuleblogien lukijoissa, mitenkään aihepiirin kiinnostavuutta vähättelemättä.

Johtopäätös: enemmistö kävijöistä menee samaan profiiliin bloggaajan itsensä kanssa: keksin bloggaamisen toisen taksiblogin kautta, asun Rovaniemellä, ajan taksia (ja tunnen ainakin yhden taksinkuljettajan) sekä päätoimisesti opiskelen. Tämä analogiahan selittää suurelta osin Rollon yön yllättävän menestyksen; itselleen on helppo kirjoittaa ja kukapa nyt ei omista jutuistaan pitäisi.

Kuinkahan moni työnantaja on muuten käynyt lukemassa täältä mitä vuoron aikana tapahtui? Yleensä se tiedotus kuljettajalta autoilijalle kuitenkin rajoittuu tilityksen ja vuororaportin välittämiin numeroihin jos mitään erikoista ei ole sattunut, mutta luulisi isäntiä ainakin jonkin verran kiinnostavan mitä omassa yrityksessä tapahtuu kun keikkakuski on baanalla... Kuka myöntää ensimmäisenä?

-------------------------------------

Tilastot laadittu 5.2.07 18.30 vastaustilanteen mukaan, tämän jälkeen tulleita kommentteja ei oteta huomioon mutta toki niitä saa edelleen laittaa. Virhemarginaaleja en jaksa alkaa laskemaan koska tutkimuksen tarkoitusperät ovat puhtaasti viihteelliset.

Olisikohan tilastotieteen opettaja nyt ylpeä minun harrastuneisuudestani?

Ei kommentteja: