sunnuntaina, helmikuuta 18

Nämä kadut kaupungin

Käytän poikkeuksellisesti tässä postauksessa oikeita osoitteita, koska juttu ei sisällä matkustajien kannalta arveluttavaa eikä erityisen yksilöivää informaatiota.

--------------------------------------------

- Iltaa!

- Iltaa, aja Kyntötielle.

- Kyntötielle, selvä homma.

Otin suunnan kohti Kittiläntietä mielessäni pieni kadunpätkä Vennivaarassa.

- Hei mihinkäs sie kuski oot menossa?

- Kyntötielle, Vennivaaraan. Eikös se niin ollut puhe?

- No Kuntotietä mie tarkotin, heitin vitsillä sen Kyntötien... Onko täällä ihan oikeasti sellainenkin?

--------------------------------------------

Muistaakseni oli, mutta tarkastettuani asian myöhemmin kyseinen katu olikin Kyntöpolku. Hups... No, asiakkaat pääsivät kuitenkin oikeaan osoitteeseen eivätkä edes joutuneet ylimääräiselle Rollon yössä -maisemakierrokselle, joten kaikki hyvin.

Vaikka osoitteiden kanssa tulee edelleen välillä erehdyksiä, niin on tilanne kuitenkin parantunut huomattavasti siitä mitä se oli aloittaessani. Olin asunut kaupungissa pari vuotta josta suurin osa oli vietetty varusmiespalveluksen merkeissä siellä sun täällä, joten kaupunkituntemus ei ymmärrettävästi ollut aivan paras mahdollinen... Ennen kuljettajakurssia ja sen aikana silloinen Opel Pullacorsani nieli melko paljon Rovaniemen katuja opetellessani yleisimpiä reittejä, mutta kyllähän ne ensimmäiset vuorot taksissa olivat melko työläitä. Siihen aikaan kyydit jaettiin vielä huutoulalla eikä autoissa ollut nykyisiä karttajärjestelmiä, joten alkuvaiheessa ajo-ohjeita joutui kyselemään asiakkaalta tai katsomaan paperikartasta noin 70 %:ssa kyydeistä. Enkä uskalla edes ajatella kuinka monta kyytiä jäi kuittaamatta kun en tiennyt, että se osoite oli ihan tuossa vieressä...

Töissä ne kadut kuitenkin oppi paljon tehokkaammin kuin kotona karttaa tutkimalla ja yllättävän äkkiä osoitteet alkoivat löytymään, nykyään tulee enää pari-kolme keikkaa vuoroa kohti joissa täytyy kysyä asiakkaalta tai päätteeltä vinkkiä. Datalaitteen karttapohja on kyllä sikäli opettanut laiskaksi, että usein tulee varmuuden vuoksi katsottua tuttukin osoite sieltä jos ei ole aivan varma paikasta tai reitistä, mutta sitä vartenhan laitteet ovat olemassa.

Ei kommentteja: