torstaina, tammikuuta 4

Työnhakua

Yliopiston rekrytointipalvelu. Monsteri. Uranus. Ekonomipörssi. Ceevee. Puucee. Sähköinen hakemus. Työvoimatoimisto. Avoin hakemus. Työtodistus. Työnhaku-uupumus.

Siinäpä päivän sanat. Suuri kiusaus olisi ottaa ne pari kesälomitusta taksissa joita on tarjottu ja keskittyä kevät opiskeluun, mutta suuri paine olisi myös saada vähän enemmän omaan alaan liittyviä hommia... sellaisia, jotka näyttävät valmistumisen jälkeen hyvältä ansioluettelossa ensimmäistä "oikeaa" työpaikkaa hakiessa.

Pitää nyt tovi vielä katsella ja kuunnella ennen kuin myyn itseni taas kesäapinaksi ratin ja penkin väliin.

6 kommenttia:

sinhi kirjoitti...

Muistanko väärin, aloitit koulun nyt syksyllä? Itse valmistuin juuri ja voin ainakin oman luokkani perusteella sanoa, ettei ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen juuri oman alan harjoittelupaikkoja ole tarjolla, vaikka niin kuviteltiin. Toisena vuonna niitä sitten jo saattoi saada, mutta osa ei ole saanut vielä viimeisenäkään vuonna =( Mulle ensimmäisenä kesänä niinkin p:sti että en päässyt minnekään, kun vaan odottelin niitä oman alan paikkoja ja menin hylkäämään muita, hieman harmittaa vieläkin..mutta toivotan todella paljon onnea työnmetsästykseesi!!

tuurari kirjoitti...

Muistat. :) En ole asiasta aiemmin juuri kirjoitellut, mutta todellisuudessa toinen vuosi on nyt menossa tässä koulussa.

Ensimmäisen vuoden jälkeen jätin suosiolla oman alan paikkojen hakemisen väliin ja keskityin Rollon yötyömahdollisuuksiin, mutta nyt olisi halua kokeilla jotain uutta...

sinhi kirjoitti...

Eipä ole ensimmäinen kerta kun menee vuodet sekaisin =) Olet ainakin riittävän ajoissa liikkeellä, itse aina kuvittelin olevani ihan hölmö kun jo tammikuussa aloin kysellä, mutta aikanen lintuhan sen madon nappaa =D

Anonyymi kirjoitti...

Mille alalle muuten opiskelet, jos kärsii kysellä..?

J.J Oulusta muistaakseni mainitsi jotain ingenjöörin opinnoista tms..

-J-

tuurari kirjoitti...

Kaupallista alaa nykyään, ingenjöörisysteemit oli vuoden välivaihe kun johonkin kouluun oli pakko hakea mutta yliopiston pääsykokeisiin ei ehtinyt lukea.

Siinäkin muuten yksi opiskelijaelämän ihmeellisyyksistä, jos ei ole ammatillista tutkintoa (tai varmaa työpaikkaa välivuodeksi) on pakko hakea heti useampaan AMK:hon vaikkei ala kiinnostaisi pätkääkään. Siinä sitten meni jonkun toisen opiskelupaikka kun minä kävin siellä vuoden notkumassa ilman aikomustakaan valmistua kyseisestä talosta.

Anni kirjoitti...

Jep, tuo pakkohaku on mielestäni ehkä suurimpia suomalaisen koulutusjärjestelmän ongelmia. Onnea vaan työnhakuun, ajoissa oleminen on varmasti plussaa.