lauantaina, tammikuuta 27

Force majeure

Kaaosteorian mukaan perhosen siivenisku Pekingissä aloittaa sadekuuron New Yorkissa. Mene ja tiedä, mutta ainakin kova lumentulo Helsingissä tänään aiheutti lievää voimakkaampaa harmistusta eräässä rovaniemeläisessä taksituurarissa.

Olin luvannut noutaa asiakkaan 17.40 tulevalta Finnairin koneelta, joten kellon lähestyessä määräaikaa otin suunnan keskustasta kohti Keminkorkiaa. EFRO:n odotusaulan saapuvat-taulu kertoo pettymyksekseni karua kieltään: "arvioitu tuloaika 19.30". Hukkareissu, eli eipä muuta kuin takaisin ytimeen.

Hetken kuluttua sama tieto lävähti datallekin ja vielä myöhemmin uudestaan muodossa 19.45. Lopulta kun sain asiakkaani kyytiin oli kello jo pitkästi yli kahdeksan, eli kaikki odottelut ja aiempi hukkareissu veivät yhteensä melkein tunnin tehokasta työaikaa. Minkäpä sille voi, lentoliikennettä haittaava lumisade taitaa olla ylivoimaisten esteiden tavallisimmasta päästä.

----------------------------

Tämä oli muuten ensimmäinen työpaikalta tehty merkintä. Kyllä tämä nykytekniikka on hienoa...

Pitää vain toivoa ettei minulla ole koko yötä aikaa näppäillä kännykällä blogipostauksia.

2 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Jos tekniikka on jo noin hyvää.. niin kannattaa laittaa finavian rovaniemen sivu muistiin.. ja tarkastaa sieltä onko koneet ajassa..

tuurari kirjoitti...

Ai niin, nykytekniikka on mahdollista valjastaa myös hyötykäyttöön. :) Näin teemme, kiitos ajatuksesta.