lauantaina, huhtikuuta 29

Muistikuva menneestä

Se on hassua miten jotkut aivan tavalliset asiakkaat jäävät mieleen. Esimerkiksi tämä yksi mies, jota taannoin käytin tupakanhaussa Reissumiehessä.

Tilaus tuli siinä kahden-kolmen aikoihin, taisipa olla joku hiljainen arkiyö. Tilauksen kuitatessani ihmettelin osoitetta ja kellonaikaa; mitäköhän sieltä on tulossa kyytiin tähän aikaan? No aivan tavallinen ihminen siellä kaipasi kyytiä. Hän kertoi järkyttyneensä päivällä lääkäriltä kuulemastaan uutisesta ja nyt, ymmärrettävästä syystä, ei uni tahtonut tulla silmään. Tupakatkin loppuivat keskellä yötä, mutta onneksi taksi palvelee 24/7... Takaisin kotiovelle päästyään kiitteli kuuntelusta ja antoi vielä "juomarahaksi" edustamansa yrityksen mainosavaimenperän.

Tapaus nousi mieleeni tänään, kun kiinnitin häneltä saamani avaimenperän hajonneen muoviläpyskän tilalle. Mitäköhän miehelle mahtaa kuulua?

tiistaina, huhtikuuta 25

Addiktio

Yritin olla vuorokauden ilman kahvia. Eipä muuten ole helppoa... aamulla herääminen oli aivan käsittämättömän vaikeaa, olo oli koko päivän tokkurainen ja sitten lounastauolla alkoi aivan karmea jysäri. Lääkkeeksi iso kuppi kahvia, ja poks! Päänsärky hävisi.

Ai miten niin kofeiiniriippuvainen?

Pitäis varmaan vähän rajoittaa tuota kahvin voimalla valvomista. Missähän kunnossa meikäläisen maha on eläkkeelle jäädessä jos tätä menoa jatkaa pitempään?

lauantaina, huhtikuuta 15

Flash or Cash?

Kaksi nuorta naista oli matkalla ystävänsä tupareihin. Etupenkillä istuva tyttö oli juuri palannut koti-Suomeen Australiasta, ja kertoi kokemuksestaan sikäläisistä takseista:

- Mä otin siellä yhtenä iltana taksitolpalta auton, ja se kuski oli semmonen aivan älyttömän iso ja karvanen mies, ihan mukava, jutteli niitä näitä matkalla ja silleen. Sitten kun alettiin olla perillä tämä kuski alko kertomaan, että paikallisilla tytöillä on joskus tapana kysyä maksun aikaan, että 'Flash or cash?' Tämä kuulemma tarkoittaa, että haluaako kuljettaja maksun rahalla vai sopiiko jos asiakas vilauttaa rintojaan sen sijaan! No, mä katoin sitä mittaria, sitten kuskia ja vielä kerran mittaria... ja maksoin sen kyydin ihan käteisellä rahalla.

----------------------

Kerronpa vielä ennen kuin kukaan lukija ehtii kysymään: I took cash.

keskiviikkona, huhtikuuta 12

Päivitystä tippitilastoon

Aivan turha postaus, mutta jos tämä nyt jotakuta kiinnostaa...

Olen laskenut vain yövuorot mukaan tilastooni koska päivällä asiakkaat maksavat vielä enemmän kortilla (ja antavat vielä vähemmän tippejä). Tällä hetkellä ääriarvot ovat 13% ja 2%, muistaakseni vielä saman viikonlopun perjantaina ja lauantaina. Muut menevät siihen välimaastoon. Suurin yksittäinen kahviraha oli 8,35 € (terkkuja helsinkiläiselle asiakkaalle!), ja sillähän käy helposti kolmekin kertaa pullakahvilla Erottajalla.

Älkää kuitenkaan olko kovin kateellisia, samana yönä tuli kolme jullikkaa.

sunnuntaina, huhtikuuta 9

Hyvä asiakas...

...voisitko noudattaa muutamia ohjeita niin työni olisi paljon mukavampaa:

- Älä istu suoraan kuljettajan taakse kun olet yksin liikkeellä. Hän ei pidä siitä.
- Jos kuitenkin istut, niin puhu edes jotain. Hiljainen asiakas joka näpertelee jotain etukumarassa (eli katseen ulottumattomissa) hermostuttaa kuskia.
- Kun lähdet autosta, ole kiltti ja säilytä suolistokaasut sisälläsi siihen asti että pääset ulos.

lauantaina, huhtikuuta 8

Virvon varvon

- Mennäänpä paikkaamaan virpomisen iloja!

Äiti ja pieni tyttö ovat matkalla terveyskeskukseen, virvontavälineiden valmistuksessa oli lipsahtanut puukko peukaloon. Urhea muksu, ei yhtään itkettänyt matkalla vaikka veri tuli siteistä läpi ja sormi oli varmasti kipeä. Tuumasi vain perillä äidilleen, ettei saa ovea auki kun sormi on paketoitu...

Sattuuhan sitä.

keskiviikkona, huhtikuuta 5

Takaa-ajo

Mies hyppää kyytiin Koskesta.

- Moi! Mennään linkkariasemalle. Ja taitaa olla jo pikkusen kiire!

- No eiku menoksi sitten.

Matka taittuu ja eihän sitä paljoa olekaan...

- Ei per... tuossa se auto nyt tulee vastaan! Pystytkö ajamaan perään?

- No toki, kunhan saan tämän kotteron ympäri.

Miksei se voinut sanoa "seuraa tuota autoa"? Olen aina halunnut kuulla sen legendaarisen lauseen... Lähden kuitenkin bussin perään ja asiakas kertoo matkalla kuinka oli unohtanut lompakkonsa Alkon tiskille ja sitä hakiessa tuli sitten kiire bussille.

Takaa-ajo on lyhyt mutta kiihkeä, sivullisten turvallisuutta ei kuitenkaan vaarannettu. Toripuistikossa linjuri ajaa pysäkille, en nähnyt oliko siellä asiakas vai ymmärsikö kuski viimein valojen vilkuttelustani että olisi jotain asiaa. Asiakas lyö kaksikymppisen kouraan ja lähtee ripeästi:

- Kiitti oikein pirusti, nyt pääsee kämpile Ranualle! Se on tasan.

sunnuntaina, huhtikuuta 2

Jätänpä vastaamatta.

Päihtynyt, keski-ikäinen pariskunta on kypsä kotiutumaan lähiöpubista. Takapenkille istunut nainen kysyy melkein heti auton liikahdettua:

- Onkosh shulla khuskhi hyvä mh----hu?

- Anteeksi mitä..?

- NIIN ETTÄ ONKOSS SHULLA KUSKHI HYVÄ M----HU? Thuola minun Jaskhalla on thossi hyvä, semmonen [yksityiskohdat sensuroitu]...

-------------------------------------------

Okei. En varmasti ole vielä nähnyt ja kuullut läheskään kaikkea, mutta kuitenkin jo aivan liikaa... :P