lauantaina, joulukuuta 2

Turistikausi alkaa

Vesisade, loska, räntä, joulumatkailijat. Mikä ei sovi joukkoon?

Poimin lentoasemalta kyytiin brittiperheen, joka oli tullut neljäksi päiväksi Rovaniemelle katsomaan lunta, poroja ja Joulupukkia.

- Look, there's snow on the ground! Oh, isn't it wonderful! In Britain we hardly ever have any snow, just rainy days one after another during winter.

Kentän tietä lasketellessa toiveet olivat vielä korkealla, mutta pettymys oli suuri kertoessani heille keskustan olevan täynnä loskaa ja kuraa... Napapiirillä Pajakylän ympäristössä ja lentokentällä tänä aamuna satanut lumi säilyi onneksi maassa, mutta jokilaaksoon laskeutuessa näky on lohduton: lunta, tuota myyttistä Lapinmaan taikajauhetta, ei ole kuin likaisissa kasoissa tienreunoilla. Vieressäni istuvan perheenisän hätääntynyt kysely "varmasta lumipaikasta" kuvasti hyvin sitä kontrastia turistiesitteiden ja nykyhetken harmaan todellisuuden välillä.

- Well, I think there's gonna be lots of photos of Sandra with Santa, Sandra and reindeer, Sandra at hotel-room, and so on if the weather won't get any colder. We were hoping she could get to play in the snow this holiday...

Onneksi ylihuomisen sääennusteessa näkyy jo pieni lupaus lumisateesta. Ehkäpä heidän perhealbumiinsa saadaan sittenkin kuvia pikku-Sandrasta leikkimässä lumessa Napapiirillä vietetyllä lomamatkalla.

Ei kommentteja: