lauantaina, joulukuuta 2

Rakkaat kanssaihmiset...

...käyttäkää niitä heijastimia myös keskustassa! Ja jos tuntuu että ei kehtaa laittaa heijastinta kun se näyttää hölmöltä, niin kannattaa mieluummin jäädä kotiin aikuistumaan siihen asti että hölmöltä näyttäminen lakkaa pelottamasta. Eikä heijastimen käyttäminen tee kenestäkään hölmön näköistä, päinvastoin! Niitä pimeitä kulkijoita on tosi vaikea nähdä liikenteessä nyt kun maa on (taas) musta eikä aurinkokaan nouse kunnolla ennen kevättä.

Ja sitten toinen asia, lähinnä rakkaille kanssa-autoilijoille suunnattuna: monestihan tapahtuu sellaista, että taksi on pysähtyneenä liikennevaloissa ja valojen vaihduttua vihreiksi lajitoverini laittaakin vilkun päälle ja yrittää päästä vaihtamaan kaistaa kääntyäkseen sittenkin toiseen suuntaan kuin mihin alkuperäisen kaistavalinnan perusteella oli menossa. Ei me sitä piruuttaan tehdä, ihan oikeasti! Esimerkki Rovaniemeltä, ainakin paikalliset ymmärtävät:
Olen pysähtynyt Valdemarin valoihin keskikaistalle keula kaupunkiin päin ja data tarjoaa kyytiä Mäkirannan suunnalta. Vaihtoehdot:
A) jatkan kaistani mukaisesti suoraan Jätkänkynttilän yli ja käännyn Valtakadun valoista takaisin, tai
B) laitan vilkun oikealle ja toivon jonkun ystävällisen sielun päästävän minut kääntyvien kaistalle jolloin asiakkaani (jolla voi olla vaikkapa kiire lentokentälle, nauttimaan alkoholia, synnyttämään, kirkkoon...) saa auton huomattavasti nopeammin kuin A:n toteutuessa.

Yleensä, oikeastaan lähes aina, vaihtoehto B toteutuu ja tästä joustavuudesta täytyykin kiittää paikallisia yksityisautoilijoita. Valtsun valot -skenaario olikin siis tarkoitettu pieneksi puolustukseksi niille jotka mahdollisesti ihmettelevät, että "eikö tuo taksi tiedä minne se on menossa kun pitää tuossa vielä alkaa kaistaa vaihtamaan?" Itse ainakin lukeuduin noihin ihmettelijöihin ennen kuin aloitin nämä hommat...

Ei kommentteja: