sunnuntaina, syyskuuta 24

Syysliukkaita

Vesisateinen yö voi olla tähän vuodenaikaan joskus hyvinkin jännittävää työaikaa. Onneksi tällä kertaa A:n digitaali näytti alimmillaankin + 10 astetta, mutta ajoradan sijaan vaarallisen liukkaaksi muodostuivat puiset portaat.

Eräs herrasmies oli unohtanut maksukorttinsa kotiin ja kävi noutamassa sen sisältä. Nähdessäni hänen palaavan rapusta istahdin takaisin autoon kaivamaan allekirjoitusvälineitä, mutta kahta sekuntia myöhemmin nostaessani katseeni en nähnytkään miestä enää missään. Hetken aikaa olin elävä kysymysmerkki: mihinkäs se setä oikein katosi? Noustessani ylös löysin asiakkaani makaamassa naamallaan auton edessä, liukkaat portaat olivat yllättäneet öisen kulkijan joka nyt makasi hiljaa asfaltilla.

Pienen herättelyn jälkeen mies kuitenkin nopeasti tokeni istualleen ja tolkkuihinsa. Mahalaskun jäljiltä koko naama oli veressä joten ehdotin ambulanssin tilaamista, mutta asiakas oli perisuomalaiseen tapaan sitä mieltä ettei sairaankuljetusta tarvitse vaivata:

- Höylää vain tuo kortti ja kato sen verran perään että mie pääsen kotia, ei tässä mitään hätää ole...

Pahapa tuossa on vastaankaan väittää, mutta yksin en olisi uskaltanut miestä jättää tuossa kunnossa. Suureksi helpotuksekseni kotoa löytynyt rouva otti rähjääntyneen puolisonsa haltuun ja minä pääsin poistumaan ansiotyöhön Rollon yöhön.

1 kommentti:

Salamander kirjoitti...

Tuommoiset taksinkuljettajat ovat kyllä ihania olemassa - ovat oikeasti asiakkaasta huolissaan ja auttavat tarvittaessa. Hyvää mieltä ja jaksamista sinulle.