keskiviikkona, elokuuta 9

Vaitiolosta. Taas.

Tämän aamun Lapin Kansan mielipidepalstalla moitittiin mm. taksikuskien juttelevan keskenään asiakkaiden yksityisasioista. No eihän se oikein ole. En minäkään erityisemmin pidä siitä, että tolpalla joku joskus mainitsee nimeltä jonkun yleisesti tunnetun asiakkaan tekemisistä - kuuluuhan kuitenkin hyviin tapoihin olla juoruilematta työn puolesta kuulemistaan asioista. Ja ihan oikeasti, vähän sitä tapahtuukin. Itsekin pyrin välttämään nimien ja osoitteiden mainitsemista poikkeustilanteita lukuunottamatta, ja poikkeustilanteeksi lasken esimerkiksi lajitovereiden varoittamisen rahattomasta, likaisesta tai huomattavan haastavasti käyttäytyvästä asiakkaasta.

No entäs kun katson peiliin, täällähän on puolen vuoden ajalta jos jonkinlaista tarinaa asiakkaiden menoista ja sanomisista? Siinä on kuitenkin vissi ero. Kirjoituksissani esiintyvät hahmot ovat nimettömiä asiakkaita, eivät tunnistettavia henkilöitä. Tai ainakaan kukaan ei ole tähän päivään mennessä ilmaissut tunnistaneensa itsensä / jonkun tuttavansa kirjoituksistani, joten olen ollut tyytyväinen asiakkaideni tietosuojaan.

Hyvistä aikomuksista huolimatta jokainen on kuitenkin omille virheilleen sokea, joten kertokaa nyt ihmeessä jos joku varmuudella tunnistaa lähimmäisensä näistä merkinnöistäni. En minä sitä halua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, entisenä rollolaisena lueskelen näitä juttuja edes jonkun. Yksi juttu saattoi osua kohdalleen, siihen riittää pienetkin vihjeet, koska joissain vihjeissä vaihtoehtojen poissulkeminen jättää vain muutaman mahdollisen tyypin jäljelle. Vielä kun paljastaisit itsestäsi enemmän, niin saattaisi osoittautua, että ollaankin vanhoja tuttuja!

No niin, tuurari, ajetaanpa Sivutie seiskaan! Mullakin on muuten tämmönen kotona tallissa :D

Anonyymi kirjoitti...

"...entisenä rollolaisena lueskelen näitä juttuja TUNNISTAAKSENI edes jonkun" piti lukea.