torstaina, heinäkuuta 27

Poronhoitoa

Lapin Keskussairaalan tolppa sijaitsee Porokadulla, joten se on loogisesti nimetty Poroksi. Hiljaisina kesäpäivinä poronhoito on suosittu harrastus - joskus se kannattaa ja joskus taas ei. Tänään kannatti.

Poron tolppa oli tyhjänä joten pääsin ajamaan suoraan keulapaikalle, ja vajaan puolen tunnin odottelun jälkeen data piippasi työtehtävän merkiksi. Sain kyytiini asiakkaan, joka matkalla itärajan tuntumassa sijaitsevaan kotiinsa jutteli ummet ja lammet kotiseutunsa historiasta, perheensä kuulumisista ja sairaalareissustaan. Mukava pappa ja muistikin pelasi hyvin, joten sain kuunnella (oikeasti, ei vain kohteliaisuuden vuoksi) mielenkiintoisia juttuja koko parinsadan kilometrin matkan ajan. Ajokeli oli hyvä, liikenne rauhallista ja juttuseuran ansiosta aika kului rattoisasti - taksityötä parhaimmillaan. Perillä tarjottiin vielä hyvät pullakahvit, joten keikasta jäi kaikin puolin hyvä maku suuhun.

Kotimatkalla olikin sitten aikaa miettiä, miksi yhtenä päivänä vihaan ja toisena rakastan tätä työtä. Okei, ehkä "rakastaa" on liian voimakas ilmaisu, mutta joskus kuitenkin nautin suuresti taksituurarin tehtävistä. Työ on vaihtelevaa, asiakkaat vaihtelevia ja jos hyvin käy myös maisemat vaihtelevat. Tulothan ovat myös vaihtelevat eli periaatteessa äärimmäisen epävarmat, mutta pitkässä juoksussa nekin näyttävät tasoittuvan aika hyvin: eilen tuli päivävuorossa kesän huonoin kassa, noin puolet normaalista, ja tänään tuli melkein kolme kertaa enemmän samassa ajassa. Keskimäärin siis melko normaaleja päiviä.

-----------------------------

Lopuksi vielä lääketieteellinen tietoisku lukijoille: peräsuolen tähystys ei kuulemma ole maailman miellyttävin kokemus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väittävät kuitenkin, että tähystäminen ruokaröörin toisesta päästä, eli suusta käsin, on ikävämpi kokemus.

Mene ja tiedä, itselläni ei ole kummankaan pään tähystämisestä kokemusta.

tuurari kirjoitti...

Minä kuulin juuri päinvastaista, joten taitaa olla makuasia.

Toivottavasti ei tarvitse ottaa itse selvää.