maanantaina, heinäkuuta 17

Paikannusvaikeuksia

Datalle tulee tilaus: "Katuosoite ##, sisäpiha" Kurvaan osoitteeseen ja pistän mittarin raksuttamaan odotustaksaa. Ketään ei näy muutamaan minuuttiin, kunnes kuulen parvekkeelta huudon:

-Hei taksari, aja tonne kadun puolelle. Kaveri soitti että se oottelee nyt siellä.

Kierrän korttelin ja pysäytän auton Parvekemiehen (joka ilmeisesti on tilannut taksin vieraalleen) osoittamaan paikkaan, jossa ei myöskään näy ketään. Nyt alkaa jo sapettaa. Jätän mittarin päälle, lukitsen ovet ja kävelen takaisin pihan puolelle katsomaan josko Parvekemies olisi vielä parvekkeellaan. Eipä ollut, mutta palatessani löydän änkyräpullosta naukkailleen asiakkaan riuhtomassa lukittua ovea. Miehen huomatessa minut alkaa huuto:

- Onpa kyllä harvinaisen tyhmä taksikuski kun ei osaa tulla tuonne [läheisen ravintolan] pihalle mihin tilattiin!

Kerroin ystävällisesti sedälle mihin auto oli tilattu ja mitä Parvekemies oli minulle kertonut. Ei tainnut mennä perille, koska määräosoitteessa setä toteaa happamasti:

- Jaa että sinun töppöilyt makso neljä euroa ylimäärästä.

Voi jumalauta! Nyt paloi tuurarilta pinna.

- Se on kyllä ihan varma, että meikäläisen töppöilyt ei maksaneet tässä yhtään senttiä! Katsokaapa nyt, tässä ruudussa lukee tilausosoite: "Katuosoite ##, sisäpiha" Minä menin sinne ja ketään ei näkynyt. Sitten se teidän kaveri huusi parvekkeelta, että aja sittenkin kadun puolelle ja sielläkään teitä ei näkynyt. Kyllä siinä vaiheessa on joku muu kuin minä töppöillyt, jos asiakas vaeltelee tilausosoitteesta korttelin päähän [läheisen ravintolan] edustalle.

Mies maksoi kyydin, poistui autosta eikä puhunut enää sanaakaan.

4 kommenttia:

chess kirjoitti...

Hyvä!

Jiirikulma kirjoitti...

Aikas urpo oli kansalainen.
Mutta minua on askarruttanut jo jonkin aikaa, että kun puhutaan taksijonoista, niin eikös silloin ole vähän kyytiä vailla olevia kun takseja on aivan jonoksi asti, vai?

Siniset Silmukat kirjoitti...

Voi luoja, mitä asiakkaita!

Anonyymi kirjoitti...

Usien asiakkaat sanovat"me kyll sanottiin keskukselle selvästi minne tilattiin".......eikä makseta odotusta,voi vee..elämä on!