torstaina, kesäkuuta 29

Minkä taakseen jättää...

...sen etupenkiltä löytää. Niin kävi viime yönä eräälle asiakkaalle, jota kyyditsin pari viikkoa aiemmin. Kyseessä siis tämä ALH, joka unohti maksaa kyytinsä. Kuten sanoin, naama jäi mieleen. Bongasin asiakkaan kyytiin tulleesta seurueesta heti, mutta koska en ollut sataprosenttisen varma asiasta jouduin vähän juonimaan saadakseni hänet tunnustamaan.

Porukan miesväen mentyä grillillä tilaamaan ruokaa kysäisin naiselta, onko hän ollut pari viikkoa takaperin taksilla liikenteessä kun on niin tutun näköinen. Ei ollut kuulemma varma, muisti pätkii. Sanoin että kovasti hänen näköisellään asiakkaalla oli jäänyt taannoin jotakin autoon, joka herätti ALH:n kiinnostuksen koska hänen oma laukkunsa oli kateissa.

- Sillä oli semmonen erikoinen vyö, sen mie muistan.

- Ai tämmönenkö?

Nainen nosti takkiaan innostuneena mahdollisuudesta saada kadonnut laukku takaisin, ja bingo! Henkilöllisyys varmistui. Ei hän sitä laukkuaan taksiin unohtanut... mutta maksamaton kyyti sieltä penkin alta kyllä löytyi. Siinä sitä sitten oli selittelemistä kavereille, mutta onneksi oli fiksuja herrasmiehiä jotka maksoivat mukisematta ja pitivät tytölle kunnon saarnan. Enkä tuntenut yhtään tunnontuskia siitä, että takapenkillä nainen itkee minun ansiostani. Hei, en minä sanonut tai tehnyt mitään pahaa!

-------------------------

Tämä on pieni kaupunki ja meitä kuskeja on vain muutamia kymmeniä, joten todennäköisyys joutua vastakkain aiemmin huijaamansa kuskin kanssa jossakin vaiheessa on melko suuri. Alkoholilla on vain sellainen outo vaikutus joihinkin ihmisiin, että he unohtavat tyystin tällaiset elämän pikku realiteetit.

3 kommenttia:

chess kirjoitti...

Asiaa. Hitto kun joskus saisi nuo omatkin maksamatta jättäneet kiinni :D

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että muitakin onnistaa; itsellä kävi aikoinaan siten että asiakas meni hakemaan rahaa Hillapolun ärrän vierestä automaatilta=> juoksi porttikongiin ja häipyi.. Kunnes sattui 1/2 vuotta myöhemmin kyytiini jälleen ja yritti samaa kuviota! Onneksi naama oli mielessä ja asiakas ymmärsi maksaa molemmat kyydit.
On tosi että näin pienessä kaupungissa on turha yrittää kovin monesti samaa kuprua!

katriina kirjoitti...

Hienoa! Toivottavasti naikkonen oppi kerrasta