lauantaina, toukokuuta 27

Lordin kebab-kioskille!

Huhut blogaamiseni loppumisesta ovat vahvasti liioiteltuja.

Tulipa pidettyä vähän vapaata taksihommista muiden kiireiden vuoksi... ja teki muuten ihan hyvää henkiselle ja fyysiselle terveydelle. Suosittelen lämpimästi muillekin lajitovereille.

Pätkävuoro alkoi ihan mukavasti, ensimmäiset kaksi asiakasta olivat oikein poikkeuksellisen miellyttäviä ja hyväkäytöksisiä jolloin saattoi jo arvata, että seuraava kyyti ei mene putkeen. Ja eihän se mennyt: kolmannen keikan tiesi jo kuitatessaan varmaksi jullikaksi, mikä ruuhkaisena yönä - ruuhkan tarkoittaessa vaikeuksia saada auto mahtumaan tolpalle - harmittaa tavallistakin enemmän. Viirinkankaalla käydyn hukkareissun jälkeen olikin aivan erityisen hiljaista. Olisivatkohan ihmiset säästelleet paukkuja seuraavan viikonlopun lakkiais- ja päättäjäisriehoja varten?

Illan pakollisesta Lordi-fanituksesta huolehtivat keskisuomalaiset kaverukset, jotka olivat hypänneet pohjoisen junaan suunnitelmissaan omat kansanjuhlat Putaansuun kotimaisemissa suurten massojen suunnatessa kulkunsa Tsadiin. Onhan se Kauppatori täälläkin, mutta ainakin median välittämien kuvien mukaan Helsingissä oli vähän parempi meno kuin meidän Kauppatorilla. Mutta hauskaa oli näilläkin matkaajilla ollut ja sehän on pääasia.

- Me halutaan sinne Lordin kebab-kioskille! Onko se kaukana?
- No sen verran että kyllä teän kannattaa taksi ottaa, hypätkäähän kyytiin.

Käytiin Torikeitaalla hetki pohtimassa josko otettaisiin vähän ruokaa mukaan, mutta jonottaminen ei kiinnostanut ja suunnattiin miekkosten hotellille. Hotellin ovella mieli kuitenkin muuttui ja lähdettiin sittenkin hakemaan ne maankuulut kebabit, mutta pahaksi onneksi Keidas oli juuri laittanut lapun luukulle.

- Ei oo totta, tultiin Jyväskylästä asti tänne syömään Lordi-kebabit ja tää paikka on kiinni!

Harmillinen takaisku. Suosittelin herroja käymään matkalla rautatieasemalle syömässä kebabit Keitaalla. Rovaniemen matka ilman Torikeitaan kebabia on kuin maito ilman laktoosia, kyllähän siitä selviää mutta vain jos on pakko.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko Rovaniemi -untuvikolle heittää tarkempia koordinaatteja kun työreissulla voisi nuo kepsut hakea? =)

tuurari kirjoitti...

Torikeidas sijaitsee Kauppatorin etelälaidalla (myyntiluukku Postille päin) ja osoite on Lapinkävijäntie 3.

Etelästä tullessa käännyt Erottajan Shellin liittymästä (kyltissä lukee keskusta), seuraat rautatieaseman opasteita Nelostien montun yli Kauppatorin valoihin joista vasemmalle (eli edelleen asemalle päin) ja heti bussipysäkin jälkeen oikealle parkkialueelle. Jos liittymä menee ohi niin valoista oikealle Asemieskadulle, kts. alhaalta.

Pohjoisesta tullessa mennään Arktikumin ramppi vielä ohi ja käännytään Postin kohdalla olevasta liittymästä oikealle asemaa kohti. Valoista suoraan yli Asemieskadulle, ensimmäinen risteys oikealle Pohjolankatua 100 m ja tuleva(?) Lordin aukio eli Torikeitaan parkkialue oikealla.

Alueen kartta, kohde merkitty sinisellä nuppineulalla: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki.html?x=3442880&y=7379289&scale=16000&text=Torikeidas&lang=FI

Jos ei näillä ohjeilla löydy niin kysy joltakin paikalliselta, esimerkiksi läheisen linja-autoaseman taksiasemalla tiedetään varmasti.

tuurari kirjoitti...

Joudut näköjään suurentamaan tämän kommentti-ikkunan koko näyttöön ennen kuin tuo (pitkä ja ruma) linkki näkyy kokonaan.

muoriska kirjoitti...

Juu-u ompa sitä kavereilla useamman kerran torikeitaan kebabbi tuotatettu eripuolille maata... että laatu on hyvää nam.. pitännee maanantain lounas nauttia siellä oikein pitkän kaavan mukaan.

Nii-in mitä sitä suharille toivottaisi viikonloppuillalle, leppoisia ajoja??

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia, nyt muistuu tori mieleen ja pääsee vertaileen paikalliseen mättöön. :)

Skandium kirjoitti...

"... on kuin maito ilman laktoosia, kyllähän siitä selviää mutta vain jos on pakko."

Varsin osuva kielikuva, pitänee ottaa käyttöön..!

Hiljaista oli myös Helsingissä lauantain päivävuorossa. Luulen pääsyyksi helatorstain ansiosta ollutta mahdollisuutta pitkään viikonloppuun ja mökille pakoon. Voi tietysti olla, että arvailusi seuraavan viikonlopun koulujen päättäjäisistä vaikuttivat myös asiaan. Tuollaiset seikat kyllä vaikuttavat ehkä selvemmin yövuoroon.