keskiviikkona, huhtikuuta 5

Takaa-ajo

Mies hyppää kyytiin Koskesta.

- Moi! Mennään linkkariasemalle. Ja taitaa olla jo pikkusen kiire!

- No eiku menoksi sitten.

Matka taittuu ja eihän sitä paljoa olekaan...

- Ei per... tuossa se auto nyt tulee vastaan! Pystytkö ajamaan perään?

- No toki, kunhan saan tämän kotteron ympäri.

Miksei se voinut sanoa "seuraa tuota autoa"? Olen aina halunnut kuulla sen legendaarisen lauseen... Lähden kuitenkin bussin perään ja asiakas kertoo matkalla kuinka oli unohtanut lompakkonsa Alkon tiskille ja sitä hakiessa tuli sitten kiire bussille.

Takaa-ajo on lyhyt mutta kiihkeä, sivullisten turvallisuutta ei kuitenkaan vaarannettu. Toripuistikossa linjuri ajaa pysäkille, en nähnyt oliko siellä asiakas vai ymmärsikö kuski viimein valojen vilkuttelustani että olisi jotain asiaa. Asiakas lyö kaksikymppisen kouraan ja lähtee ripeästi:

- Kiitti oikein pirusti, nyt pääsee kämpile Ranualle! Se on tasan.

5 kommenttia:

vintti kirjoitti...

Ranua Rocks!

skandium kirjoitti...

Hauska tapaus kaikkinensa..! "Seuratkaa tuota autoa" taitaa olla yleinen asiakkaiden vitsi ja kuskien haave, oon kuullut/lukenut sen nimittäin jonkun kerran ennenkin.

"Takaa-ajo on lyhyt mutta kiihkeä, sivullisten turvallisuutta ei kuitenkaan vaarannettu."
Se on hyvä todeta jo etukäteen, niin ei kukaan ala valittamaan, miten on kaahailtu bussin perässä muun liikenteen turvallisuuden ollessa sivuosassa...

Jude (Elämää ratin takana) taisi jo jollekin väsyneenä ajamisesta inttäneelle vetää sellaiset pultit, että nykyään voi hänen blogiaan kommentoida vain rekisteröitynyt käyttäjä...

tuurari kirjoitti...

Eipä näillä Rovaniemen kaduilla paljon pysty kaahailemaan; päiväsaikaan varsinkaan. Ei koskaan tiedä mistä puskasta se jalankulkija hyppää henkilökohtaiselle suojatielleen (jota ei paljaalla silmällä kuolevainen näe) kun auto tulee kohdalle.

Onneksi se oikea kiire (hälytysajo) sattuu harvoin kohdalle.

player kirjoitti...

Ja vihreillä kannattaa risteyksissä varoa jokatapauksessa; "keltatauti" eli eepin ekspress saattaa suhahtaa vanhoilla nokkasi edestä..

tuurari kirjoitti...

'Keltatauti'... muahahaha..!

No, ei puhuta kuitenkaan kovin rumia kilpailijoista, sattuuhan niitä ajovirheitä itse kullekin. Tai no muistahan en tiedä, mutta mulle ainakin. ;)