torstaina, maaliskuuta 9

Top-5 harhaluulot taksista

Tää on taas näitä. Ei ole tapahtunut mitään jännää, niin joutaa mietiskelemään kaikkea hyödytöntä... Koskahan joku keksii akun, johon voisi ladata käyttämätöntä aivokapasiteettia? Hyvät lukijat, Tuurarin havainnoimat Top-5 harhaluulot taksipalvelusta:

5. "Nyt saitki hyvän keikan, viepä meät tuonne [jonnekin yli 20 kilometrin päähän]!"
Hiljaiseen aikaan asiakas on kyllä oikeassa, mutta puoli neljältä viikonloppuyönä ei. Tästä olen kirjoittanut ennenkin, pitempi ei aina ole parempi mutta maksava asiakas viedään sinne minne hän haluaa.

4. "Mulla ei oo rahaa, mutta ota tämä mun (vanha ja kolhiintunut) kännykkä pantiksi! Mä tuun varmasti maksamaan ens viikolla, ekkö usko? No ota vielä kela-kortti ja pizzapassi ja entisen tyttöystävän valokuva, saat numeronkin jos haluat!"
Niitä vanhoja kännyköitä on Koskikadun taksiaseman hyllyt väärällään... Aina joku jonkun lunastaakin, mutta aika monta jää sinne hyllyyn ikuisiksi ajoiksi. Keskiverto taksinkuljettaja ei hanki lisätiliä käytettyjen matkapuhelinten osto- ja myyntitoiminnalla.

3. "En mä nyt jaksa panna tuota vyötä, eihän sitä taksissa tarvi..."
Kyllähän sitä tarvii, aivan lain mukaankin kaikki muut paitsi kuljettaja. Se rojo katolla ei valitettavasti tuota ylimaallista suojaa kenellekään.

2."Ei me mennä tuohon tila-autoon, sehän on kalliimpi kuin henkilöauto!"
No onhan se tila-auto kalliimpi, mutta ei asiakkaalle. Taksa määräytyy kyyditettävien lukumäärän mukaan, eli asiakas matkustaa samalla hinnalla niin tila-autossa kuin henkilöautossakin.

1. "Aja kuski kovempaa niin päästää halavemmala perile!"
Pieleen meni taas, mutta nyt vain osittain. Auton liikkuessa yli tietyn (taksaluokan mukaan määräytyvän) nopeuden, olikohan ykköstaksalla 28 km/h, hinta määräytyy kuljetun matkan perusteella. Tuota hitaammassa nopeudessa ja pysähdyttäessä menee odotustaksa (31,40 €/h) päälle. Yksityiskohtaisemmat maksuhinnastot löytyvät siitä etumatkustajan eteen liimatusta tarrasta, jota kukaan ei ikinä tosin lue. Eli lyhyesti; jos auto liikkuu yli kolmeakymppiä ajonopeus ei vaikuta matkan hintaan.

1 kommentti:

kosken pojat varmasti tuntevat.. kirjoitti...

"no nyt sait hyvän keikan.."
joopajoo, nimimerkillä uudenvuodenyönä klo 22 tilattu lks, "pitäis päästä leville"
Eipä siinä, katselin ilotulituksen levillä puoliltaöin ja 02 oltiin jo purkamassa roin ruuhkaa =)