torstaina, helmikuuta 16

Top-4 taksiasiakkaat

YleX:n aamushown innoittamana päätin laatia oman listan aiheesta taksiasiakkaat. Tässä se tulee:

4. "Kuule kuski, mulla on niin paljon rahaa, että mä voisin maksaa tän kyydin vaikka sata kertaa..."
Rahastushetkellä kuitenkin valitettavan usein selviää, että ne runsaat rahat on nyt valitettavasti varastettu/ryypätty/hukassa, ja nyt pitäisi saada kyyti laskulle kun sitä luottokorttiakaan ei löydy mistään. Tippiä nämä tyypit eivät anna ikinä.

3. "Hei viittitkö heittää mut kämpille, rahaa ei ole mutta saat tämän kännykän pantiksi?"
Aivan. Taksin palveluala laajenee, nykyään se toimii myös panttilainaamona... NOT! Olisko kannattanut ottaa pari vähemmän, niin olisi likviditeettiä vielä kotimatkaankin? Tai vaikka jättää kotiin taksiraha? Poikkeuksia, ns. säälittäviä tapauksia toki on ja ne mietitään erikseen, mutta pääsääntöisesti taksissa ei matkusteta velaksi.

2. "Anteeksi ku mie olen näin päissään..."
Myöhäiskeski-ikäinen asiakas on jo laskuhumalan puolella. Maksu kyllä hoituu, mutta rypistynyttä seteliä pitää kaivaa taskusta ainakin viisi minuuttia - toiminta näyttää hidastetulta filmiltä. Vaihtorahat varisevat penkin alle, ja niitä pitää etsiä toinen viisi minuuttia. Yleensä nämä asiakkaat sattuvat kyytiin kaikkein kiireisimpään aikaan, juuri kun ravintolat sulkeutuvat.
"Joo kiitos, ja anteeksi, kyllä mie tästä nyt pääsen..."
Vakuutteluistaan huolimatta asiakas kompuroi viimeistään kolmannella askeleella, ja jos hän sattuukin pääsemään ovelle ilman apua ei avain meinaa millään osua lukkoon. Yleensä joudun auttamaan oven avaamisessa ja heittämään avaimet perässä sisälle - minun vastuuni loppuu siihen kun asiakas on turvall(aan/isesti) eteisessä.

1. "Mennään sinne... sinne... no kyllä sä tiedät."
Ei, valitettavasti taksinkuljettaja ei tiedä kaikkien ihmisten osoitteita.
"Mä en muista sitä osotetta, mutta aja tonnepäin... ja tästä oikeelle... ja vasemmalle... ei, ei sinne! Tonne oikealle meän piti kääntyä!"
Niin. Vasen ja oikea menevät asiakkailla yllättävän usein sekaisin. Varsinkin jos kompassineula kelluu alkoholissa.
"Mä jään tähän... se on tasan."
Nämä velikullat jättävät yllättävän usein runsaat juomarahat, jos heitä vain jaksaa kuunnella hermostumatta.

2 kommenttia:

Taksitar kirjoitti...

Aika osuva lista, tuli naurahdettua useamman kuin yhden kerran :)

tuurari kirjoitti...

Olisihan tuota listaa voinut jatkaa vaikka top-kymppiin asti, nämä tietyt arkkityypit tulivat vain ensimmäisenä mieleen.

Esim. "mä odotin ainaki tunnin", "pistä jo mittari kiinni", "mie haluan pimeän pullon" ja "mie haluan prostituoidun" -tyypit ovat varmasti tulleet kaikille kollegoille tutuiksi. Mutta onneksi suurin osa taksin käyttäjistä on aivan tavallisia, mukavia ihmisiä.